diumenge, 6 d’agost del 2017

Decisions de la vida quotidiana

DECISIONS DE LA VIDA QUOTIDIANA



En la vida quotidiana es prenen decisions de tota índole pràcticament diàriament. Sens dubte, les decisions que l'individu presa en un determinat moment i lloc, generen repercussions col·laterals que poden afectar en gran o xicoteta mesura el seu futur.

Al moment de prendre una decisió, cada persona ha de tindre en compte els factors econòmics i no econòmics, o factors tangibles i intangibles, la qual cosa sustenta en gran manera la decisió que vaja a seleccionar. Deixant a un costat els factors subjectius, la persona pren decisions basant-se principalment en els factors econòmics que impliquen estes. És ací on radica la importància de l'economia. L'economia fa referència a la determinació dels factors i criteris econòmics utilitzats quan es considera una selecció entre una o més opcions. Dit d'una altra manera, aplica un enfocament racional per a avaluar els aspectes econòmics implicats en la presa de de decisions econòmiques.

A més a més, la incertesa macroeconòmica, igual que l´estabilitat acreixen o disminuïxen els riscos de les nostres inversiones. En funció de la nostra major proponsió o aversió al risc, prendrem les decisions d´inversió, però també en funció de la disponibilitat d´alternatives amb major o menor risc.

En èpoques d´incertesa, en les que es té un especial desconeixement de com evolucionarà l´economia en el curt termini, tot té un major risc. Un concepte econòmic fonamental per als inversors i estaviador és la inflació.

L´economia facilita que entenquem què es la inflació i, amb això, ens ajuda a comprendre els rendiments de les nostres inversiones. Exactament el mateix succeïx amb els tipus d´interés, que estan enormement influïts pel context macroeconòmic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada